Veel aandacht voor BLIJVENDE BLOEMEN x REFLOWER

Veel aandacht voor BLIJVENDE BLOEMEN x REFLOWER

In aanloop naar Valentijnsdag, is er veel aandacht in de kranten over de impact van snijbloemen en groeit de aandacht voor het duurzamere alternatief: blijvende bloemen.

NRC Slim Leven.

Kunstbloemen zijn beter voor het milieu dan geplukte bloemen, als je ze langere tijd gebruikt. Kunstbloemenbibliotheek Reflower liet de uitstoot van een van hun boeketten nameten. Die kwam uit op 1,97 kilogram CO2-uitstoot (een ‘echt’ boeket grote rozen, orchideeën of gerbera’s kan oplopen tot 4 kg CO2-uitstoot). En de namaakbloemen gaan jaren mee. De kosten voor zo’n plastic boeket kunnen overigens snel oplopen. Gemiddeld kosten kunstbloemen zo’n 12 euro per steel met uitschieters naar 40 euro. Wie van afwisseling houdt kan terecht bij een bloemenbibliotheek – wie even googelt ziet een ruim aanbod van bedrijven die boeketten verhuren.

https://lnkd.in/euAUwRWU

Uit Trouw: Een verantwoord ruikertje voor Valentijnsdag.
Een andere oplossing is kunstbloemen huren. Dat kan bij een bloemenbibliotheek zoals Reflower. Die biedt bloemen van zijde aan, inclusief vaas. Het fleurt de ruimte op maar is toch vriendelijk voor de planeet, meldt het bedrijf in het impact-report op de website. Naar plastic bloemen heeft Milieu Centraal geen onderzoek gedaan, zegt Jansen. Bij het maken van plastic komt veel koolstofdioxide vrij. " Maar hoe langer je een product gebruikt, hoe duurzamer. Helder is dat een bos plastic bloemen lang blijft staan. ( daarom noemen wij kunstbloemen liever blijvende bloemen).

https://lnkd.in/eyvpFCKK

Het Parool: Kunstbloemen hebben hun oubollige imago van zich afgeschud en maken een opmars. Vanwege hun duurzaamheid, maar ook omdat de nepperds van nu steeds natuurlijker ogen.

https://lnkd.in/e9FfF3uS


FD: De sierteelt ligt onder vuur vanwege gebruik pesticiden, migrantenarbeid, CO2-uitstoot en het hoge energiegebruik.

https://lnkd.in/ehRHT3qu

FD 2-1-2024: Kunstbloemen winnen aan populariteit.

Toch blijft het voor veel mensen een flinke uitgave om in een keer te doen. En wordt het niet saai, altijd dezelfde bos? Ellyne Bierman (46) bedacht daar een oplossing voor. Sinds vier jaar runt ze ‘bloemenbieb’ Reflower in Amsterdam. Voor een vast bedrag per maand kunnen mensen een vaas met kunstbloemen huren en op zijn tijd inwisselen.

De ontwikkeling gaat Bierman niet snel genoeg. ‘Ik had gedacht dat Nederlanders een circulaire economie sneller zouden omarmen. Het is een luxeproduct, maar het doet geen pijn om voor blijvende bloemen te kiezen.’ Ze hoopt dat het gebruik van kunstbloemen uiteindelijk de norm wordt.

https://lnkd.in/eurqYvKd
Terug naar blog