Boost je Buurt | Stem op Reflower

Boost je Buurt | Stem op Reflower

Dolblij was ik met de selectie tot deelname aan het Boost je Buurt Programma. Impact ondernemers ontwikkelen hun bedrijf onder begeleiding van de Impact Hub, Gemeente Amsterdam en Amsterdam Impact.

Mijn motivatie om deel te nemen is simpel. Ik wil meer Amsterdammers bekend maken met Reflower, zodat er minder verse bloemen gekweekt, ingevlogen en weggegooid worden.  Bovendien wil ik meer impact maken. Vooral in mijn eigen buurt, Amsterdam Centrum. Meer klanten betekent meer CO2 reductie. Wat zijn de andere mogelijkheden?

 

Dit is de pitch die ik heb ingeleverd voor het stemplatform.De afgelopen maanden zijn erg leerzaam geweest. Het programma was uitgebreid en interessant. Ik heb veel nieuwe ideeën opgedaan, waaronder Reflower Recycling.

Reflower start met het nemen van de Uitgebreide Product Verantwoordelijkheid. Normaal gesproken ligt de UPV bij fabrikanten, maar wij willen een circulaire oplossing bieden met kunstbloemen in de hoofdrol. Het is een logische stap om Reflower Recycling te starten. Inzameling van gebruikte kunstbloemen. Van particulieren en bedrijven - van losse bloemen tot partijen die gebruikt zijn voor styling, etalages en beurzen. Alle bloemen zijn welkom. Oud en lelijk, plastic en verstoft, nog mooi maar op uitgekeken. 

Kunstbloemen zijn kostbaar en jarenlang bruikbaar. Veel mensen en bedrijven hebben nog ongebruikte kunstbloemen in de kast liggen, die ingeleverd kunnen worden bij Reflower Recycling

We gaan de kunstbloemen sorteren, schoonmaken en hergebruiken. 10% voor de duurzame bloemenbieb, 30% voor kunstbloemprojecten ism de Flowerbikeman en 30% van de ingeleverde bloemen doneren we in een gerecyclede vaas aan mensen die daarvan opknappen. 

Recyling is de laatste R op de R-ladder, het allerlaatste redmiddel om producten tot grondstof te vermalen en er een nieuw product van te maken. 30% van de kunstbloemen wordt gebruikt als grondstof voor een nieuw product. We gaan vazen produceren van Single Use Plastics en kunstbloemen. Vazen die we natuurlijk gebruiken in de duurzame bloemenbieb. De cirkel wordt rond en dat is precies de bedoeling van de circulaire economie. 

Voor dit project kan ik €7.500 budget winnen met de Boost je Buurt Challenge. Woon je in Amsterdam? Stem op Reflower

 

Over Reflower
Reflower, de duurzame bloemenbieb, is het online platform voor het huren van kunstbloemen. Het aanbod van Reflower bestaat uit vazen gevuld met kunstbloemen van de beste kwaliteit. Verse bloemen hebben negatieve klimaatimpact, het delen van blijvende bloemen is een duurzaam alternatief. Members sluiten een abonnement af en kiezen iedere keer op het platform de volgende bos blijvende bloemen in een bijpassende vaas. 

Reflower is de eerste aanbieder van kunstbloemen als alternatief voor verse bloemen. Het Product-as-a-Service bedrijf is in 2020 opgericht door Ellyne Bierman vanuit de wens om deel te nemen aan de circulaire economie. Inmiddels is Reflower actief in Amsterdam, Haarlem en t Gooi. Veel vazen zijn van Return to Sender. Reflower neemt deel aan het Boost je Buurt programma van de Gemeente Amsterdam & Impact Hub en de GO!-NH accelerator van de Provincie Noord-Holland. Het bedrijf staat vermeld in de Trouw Duurzame 100, Viva400, ontving een eervolle vermelding bij de Sustainable Brand Index voor Initiatief van het Jaar. Bierman was finalist bij de verkiezing Ondernemer van het Jaar - van De Ondernemer. In mei 2021 deelden 200 particulieren en bedrijven die samen blijvende bloemen uit de duurzame bloemenbieb. www.reflower.nl  

 

Terug naar blog